Schrijf je nu in voor de opleiding post partum doula start januari 2021!

Schrijf je in

Bijscholingen

In Bloei bijscholingen

Bij In Bloei weten we dat doula’s er volledig zijn voor hun clienten. Omdat we als doula’s echt experts zijn op het gebied van emotionele ondersteuning en coaching én van praktische en fysieke ondersteuning, zijn dit ook de gebieden waar de  In Bloei bijscholingen zich voornamelijk op zullen richten.
Dus (rebozo)massage, traumapreventie, coachingstechnieken, post partum ondersteuning en borstvoedingsondersteuning zijn het soort bijscholingen die je bij In Bloei kunt verwachten.

Onderaan lees je onze agenda en alle geplande bijscholingen en workshops.

Schrijf je in

Bedrijfsdagen 19 en 20 maart 2021

Deze bijscholing is vol! Inschrijven is niet meer mogelijk.

De bedrijfsdagen bestaan uit de twee onderstaande cursus dagen:

Groei cursus doulapraktijk: 19 maart 2021

Deze cursus is vol!

Wil je van jouw passie je werk maken en een bloeiende doulapraktijk runnen? Schrijf je in en krijg alle tools die je nodig hebt om jouw praktijk stevig neer te zetten.

Geboortecursus schrijven: 20 maart 2021

Deze cursus is vol!

Wil jij je klanten een complete en passende zwangerschapscursus bieden? Wil jij net dát extra aanbod hebben waarmee je de aanstaande ouder(s) kunt voorbereiden? En waarmee je natuurlijk ondertussen zelf vast mogelijke doulaklanten ontmoet?

Schrijf je dan in om te leren hoe je zelf een cursus op kunt zetten, die helemaal bij jouw eigen stijl past.

Ondersteunen bij borstvoeding: 18 juni 2021

Alles wat je wilt weten over het ondersteunen van een pas bevallen vrouw bij oa het eerste aanleggen van haar baby. Veel praktische toelichtingen en tips.

Deze workshop wordt gegeven door Teddy Roorda, lactatiekundige met jarenlange ervaring als doula.

Borstvoedingsondersteuning-verdieping 18 juni 2021

Wat als het allemaal niet vanzelf gaat? Of je client af wil bouwen met borstvoeding? Ze in de nacht appt omdat haar borst een warme plek heeft? Wat zijn alarmsignalen die je moet herkennen en wat zijn gewone borstvoedingsuitdagingen die veel clienten tegenkomen? We nemen je mee in een stukje troubleshooten en ondersteunen, juist als je clienten wat uitdagingen tegenkomen.

Deze workshop wordt gegeven door Teddy Roorda, lactatiekundige (werkzaam in het Erasmus MC) met jarenlange ervaring als doula.

Stap nu ook in voor het vernieuwde Bedrijfsweekend!

Het bedrijfsweekend krijgt dit jaar een nieuw jasje! Samen gaan we de uitdaging van het ondernemerschap echt aan. Werken aan je eigen mindset, zodat jij straks ook je waarde durft te vragen! Maak de overstap naar een praktijk die niet alleen anderen dient, maar ook brood op de plank brengt en je eigen gezin kan ondersteunen.

We kijken naar; hoe je de balans kan vinden tussen zorg en een ondernemerskijk. Hoe je kansen kan leren zien en pakken. Hoe voel je dat je dat je wat te brengen hebt en gezien mag worden?! En je waarde mag vragen.. Het wordt een geweldig event waar je passie en professie samenkomen en je een heerlijke flow kunt vinden om je praktijk een vliegende start te geven.

Wij bij In Bloei zijn overtuigd dat je deze prachtige passie voor geboorte om kunt zetten in een beroep dat de rekeningen betaalt en wij geven je graag de tools hiervoor. Zien we je in oktober?!

Studenten die de opleiding gaan starten, hebben de kans om direct bij inschrijving tegen gereduceerd tarief het professionaliseringsweekend bij te kopen.

Agenda In Bloei: 2020

  • 12 maart post partum basics
  • 16 april EHBO voor doula’s
  • 30 April Coachingstools en emotioneel ondersteunen
  • 14,15 en 16 mei praktijkdagen online (vol)
  • 5 juni Landscape of Loss, omgaan met verlies
  • 18 juni Borstvoeding (basis)
  • 18 juni Borstvoeding en ondersteunen bij problemen (advanced)
  • 24 september Coachingstools en emotioneel ondersteunen

Bijscholing

Post partum basics

Als doula zijn we op een bijzondere tijd in het leven van cliënten aanwezig. In de doula opleiding krijg je al een stukje mee over de basis van emotionele ondersteuning. Daar leer je welke hormonen ook meespelen en waar cliënten in de eerste weken na de geboorte zoal mee kunnen zitten.
Sommige cliënten hebben echter veel vragen. Of komen met zaken, die extra ondersteuning vragen.

Denk bijvoorbeeld aan cliënt die geen kraamzorg hebben gehad omdat hun kindje langer in het ziekenhuis heeft gelegen. Of die nadat kraamzorg weg is graag wat extra ondersteuning heeft bij de zorg voor hun tweeling. Of indien een van beide cliënten te maken heeft met een post partum depressie en ze extra support in huis nodig hebben.

We bieden in deze workshop de basics zodat je eigenlijk elke ouder die in deze tijd extra ondersteuning aan huis kan gebruiken van hun doula ook nog beter kunt ondersteunen.
Deze workshop geeft je handvatten voor het bieden van zowel praktische, als emotionele ondersteuning. En we praten over hoe je jouw aanbod op kunt bouwen en wat je post partum aanbod kan zijn vanuit de kennis en ervaring die je nu al hebt.

Schrijf je in

Emotioneel ondersteuningsplan & coaching voor doula's

Het bieden van emotionele ondersteuning, is echt een van de kernvaardigheden van de doula. Nu verwijzen verloskundigen bij cliënten met medische uitdagingen naar de tweede lijn in het ziekenhuis door. Voor sommige verloskundigen die veel met ervaren doula’s werken, geldt nu ook al dat ze cliënten met trauma’s, emotionele en psychosociale uitdagingen naar een doula verwijzen.

Deze bijscholing biedt je extra coachingsvaardigheden en een praktische tool om met cliënten voor een echt goede voorbereiding te zorgen.

Schrijf je in
Farola_elementen_web-08

Open dag

Kom vrijblijvend kennismaken

Heb je interesse in alles wat er zich rond zwangerschap en geboorte afspeelt? Ben jij gepassioneerd en wil je aanstaande ouders in deze tijd bijstaan? Dan is het vak doula iets voor jou.

Als je wil weten wat het vak doula inhoudt? Op de open dag voor onze opleiding kan je de sfeer proeven en onderzoeken of je er in geïnteresseerd bent om zelf doula te worden. Kom naar onze open (mid)dag en ontdek wat de rol van een doula is en hoe je zelf doula kunt worden. En ontdek dan wat In Bloei jou te bieden heeft.

Als je meer informatie wil, en wil kennismaken met Farola en andere docenten, schrijf je dan -kosteloos- in voor één van onze open dagen.

Schrijf je in

Praktische informatie

EHBO voor doula's

Deze EHBO cursus wordt door een verloskundige gegeven.

Post partum doula’s hebben een geldig EHBO certificaat nodig voor hun werkzaamheden. Het kan immers zijn dat ze uren met de baby alleen zijn terwijl de cliënten slapen en dan moeten ze kunnen inspelen op situaties van verslikking of andere situaties.

Omdat veel van onze cursisten echter tevens bij geboortes als doula aanwezig zijn, leek het ons geweldig meteen de combinatie te maken met situaties die zich bij de geboorte zelf kunnen voordoen. Zoals wat je moet doen indien de verloskundige er nog niet is en de baby zich onverwacht snel aandient.

Een heel praktische, hands-on leerdag

Deze bijscholingsdagen wordt aangeboden op de locatie Dillenburgstraat 11b te Rotterdam.

De tijden zijn van 09.30 – 16.30 uur.

Open dagen

Regelmatig is er een open (mid)dag. Geef je via het inschrijfformulier op voor de open dag van je keuze. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We zien je dan graag op die dag op onze opleidingslocatie, Dillenburgstraat 11b, Rotterdam. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, dan waarderen we een afmelding op info@doulaopleidinginbloei.nl of een telefoontje naar 06 14 19 76 20.

Eerstvolgende open dag is op 6 maart van 10.00 – 12. 00 uur.

Kosten

Een overzicht van de kosten en de betalings- en annuleringsvoorwaarden vind je hier.