Schrijf je nu in voor de klassikale doula opleiding in Arnhem en start 30 april 2021!

Schrijf je in

Specialisatie cursussen

In Bloei specialisatie scholingen

Bij In Bloei weten we dat doula’s er volledig zijn voor hun cliënten. Omdat we als doula’s echt experts zijn op het gebied van emotionele ondersteuning en coaching én van praktische en fysieke ondersteuning, zijn dit ook de gebieden waar de In Bloei specialisatie scholingen zich voornamelijk op zullen richten.
Dus massage, trauma preventie, coaching technieken, post partum ondersteuning en borstvoedingsondersteuning zijn het soort verdiepende cursussen die je bij In Bloei kunt verwachten.

Onderaan lees je onze agenda en alle geplande cursussen.

Schrijf je in

Coachingsvaardigheden en emotioneel ondersteunen

In de verloskunde wordt een zwangere soms doorverwezen wordt naar de tweede lijn, wegens fysieke omstandigheden.
Als doula’s worden we ook wel ingezet juist als clienten op emotioneel gebied extra ondersteuning kunnen gebruiken.
Wegens trauma’s, angsten, onderliggende emotionele omstandigheden, etc.
In deze workshop leer je een tool om systematisch in beeld te brengen wat de primaire ondersteuningsvraag van je cliënten is. En welke interne hulpmiddelen ze al hebben. En hoe ze deze in kunnen zetten voor een positieve geboorte ervaring.

Hier komt de theorie van een aantal coachingstechnieken samen in een stap voor stap plan wat je zo bij elke begeleiding in kan zetten. En wat je als communicatiemiddel in kan zetten om te zorgen dat de zorgverleners ook die ondersteuning bieden, die je cliënten echt nodig hebben.

Let op, deze specialisatie wordt momenteel alleen gegeven aan In Bloei alumini.

Ondersteunen bij borstvoeding: 18 juni 2021

Alles wat je wilt weten over het ondersteunen van een pas bevallen vrouw bij oa het eerste aanleggen van haar baby. Veel praktische toelichtingen en tips.

Deze workshop wordt gegeven door Teddy Roorda, lactatiekundige met jarenlange ervaring als doula.

Borstvoedingsondersteuning-verdieping 18 juni 2021

Wat als het allemaal niet vanzelf gaat? Of je client af wil bouwen met borstvoeding? Ze in de nacht appt omdat haar borst een warme plek heeft? Wat zijn alarmsignalen die je moet herkennen en wat zijn gewone borstvoedingsuitdagingen die veel clienten tegenkomen? We nemen je mee in een stukje troubleshooten en ondersteunen, juist als je clienten wat uitdagingen tegenkomen.

Deze workshop wordt gegeven door Teddy Roorda, lactatiekundige (werkzaam in het Erasmus MC) met jarenlange ervaring als doula.

Geboortecursus schrijven: online module

Wil jij je cliënten een complete en passende zwangerschapscursus bieden? Wil jij net dát extra aanbod hebben waarmee je de aanstaande ouder(s) kunt voorbereiden? En waarmee je natuurlijk ondertussen zelf vast mogelijke doulacliënten ontmoet?

Schrijf je dan in om te leren hoe je in eigen stijl een cursus op kunt zetten, die bij jouw cliënten past.

In Bloei biz dagen 12 en 13 november

Van Passie naar Professie

Wil je van jouw passie je werk maken en een bloeiende doulapraktijk runnen? Kan jij wel een zetje gebruiken om echt waarde voor jouw werk te durven vragen? Wil je serieus aan de slag met het op de kaart zetten van jouw bedrijf?

Schrijf je in en krijg alle tools die je nodig hebt om jouw praktijk stevig neer te zetten. En om de balans met thuis te behouden. Plant de zaadjes en maak grote stappen om uit te bloeien tot een zielvolle, succesvolle onderneming waar je ook financieël echt vruchten van kunt plukken.

Stap nu ook in voor het vernieuwde Bedrijfsweekend!

Het bedrijfsweekend heeft een nieuw jasje! Samen gaan we de uitdaging van het ondernemerschap echt aan. Werken aan je eigen mindset, zodat jij straks ook je waarde durft te vragen! Maak de overstap naar een praktijk die niet alleen anderen dient, maar ook brood op de plank brengt en je eigen gezin kan ondersteunen.

We kijken naar; hoe je de balans kan vinden tussen zorg en een ondernemerskijk. Hoe je kansen kan leren zien en pakken. Hoe voel je dat je dat je wat te brengen hebt en gezien mag worden?! En je waarde mag vragen.. Het wordt een geweldig event waar je passie en professie samenkomen en je een heerlijke flow kunt vinden om je praktijk een vliegende start te geven.

Wij bij In Bloei zijn overtuigd dat je deze prachtige passie voor geboorte om kunt zetten in een beroep dat de rekeningen betaalt en wij geven je graag de tools hiervoor. Zien we je in november?!

Studenten die de opleiding gaan starten, hebben de kans om direct bij inschrijving tegen gereduceerd tarief het professionaliseringsweekend bij te kopen.

Agenda In Bloei: 2021

  • 14,15 en 16 mei praktijkdagen online (vol)
  • 29 mei ondersteunen met helende voeding
  • 5 juni Landscape of Loss, omgaan met verlies
  • 25 juni Basis workshop Borstvoeding -ochtend
  • 25 juni Borstvoeding en ondersteunen bij problemen (advanced) -middag
  • 5 juli start online doula opleiding
  • 10 september start klassikale opleiding Rotterdam
  • 15, 16 en 17 oktober praktijkdagen post partum opleiding
  • 12 en 13 november Van Passie naar Professie -Biz dagen

Bijscholing

Post partum basics

Als doula zijn we op een bijzondere tijd in het leven van cliënten aanwezig. In de doula opleiding krijg je al een stukje mee over de basis van emotionele ondersteuning. Daar leer je welke hormonen ook meespelen en waar cliënten in de eerste weken na de geboorte zoal mee kunnen zitten.
Sommige cliënten hebben echter veel vragen. Of komen met zaken, die extra ondersteuning vragen.

Denk bijvoorbeeld aan cliënt die geen kraamzorg hebben gehad omdat hun kindje langer in het ziekenhuis heeft gelegen. Of die nadat kraamzorg weg is graag wat extra ondersteuning heeft bij de zorg voor hun tweeling. Of indien een van beide cliënten te maken heeft met een post partum depressie en ze extra support in huis nodig hebben.

We bieden in deze workshop de basics zodat je eigenlijk elke ouder die in deze tijd extra ondersteuning aan huis kan gebruiken van hun doula ook nog beter kunt ondersteunen.
Deze workshop geeft je handvatten voor het bieden van zowel praktische, als emotionele ondersteuning. En we praten over hoe je jouw aanbod op kunt bouwen en wat je post partum aanbod kan zijn vanuit de kennis en ervaring die je nu al hebt.

Schrijf je in

EHBO voor Doula's

Wat als het ineens sneller gaat en het kindje wordt geboren voordat de verloskundige weer terug is? Of als kraamzorg niet op tijd is en er iets aan de hand is met de barende vrouw?
Of als je in je post partum dienst zorg draagt voor de baby en die zich verslikt?

In deze bijscholing mét geldige EHBO certificering en reanimatie voor volwassene en kind, leer je hoe je als doula echt op alles voorbereid bent.
Een heel praktische, hands-on leerdag, aangeboden door een van de geweldige verloskundigen van het Birth in Holland team.

Deze bijscholingsdag wordt aangeboden op de locatie Dillenburgstraat 11b te Rotterdam.

De tijden zijn van 09.30 – 16.30 uur.

Schrijf je in
Farola_elementen_web-08

Open dag

Kom vrijblijvend kennismaken

Heb je interesse in alles wat er zich rond zwangerschap en geboorte afspeelt? Ben jij gepassioneerd en wil je aanstaande ouders in deze tijd bijstaan? Dan is het vak doula iets voor jou.

Als je wil weten wat het vak doula inhoudt? Op de open dag voor onze opleiding kan je de sfeer proeven en onderzoeken of je er in geïnteresseerd bent om zelf doula te worden. Kom naar onze open (mid)dag en ontdek wat de rol van een doula is en hoe je zelf doula kunt worden. En ontdek dan wat In Bloei jou te bieden heeft.

Als je meer informatie wil, en wil kennismaken met Farola en andere docenten, schrijf je dan -kosteloos- in voor één van onze open dagen.

Schrijf je in

Praktische informatie

Open dagen

Regelmatig is er een open (mid)dag. Geef je via het inschrijfformulier op voor de open dag van je keuze. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We zien je dan graag op die dag op onze opleidingslocatie, Dillenburgstraat 11b, Rotterdam. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, dan waarderen we een afmelding op info@doulaopleidinginbloei.nl of een telefoontje naar 06 14 19 76 20.

Wegens de verlengde lockdown zal de geplande open dag van 6 maart online plaatsvinden via zoom van 13.30 tot 14.30/15.00 uur.

Kosten

Een overzicht van de kosten en de betalings- en annuleringsvoorwaarden vind je hier.