Schrijf je nu in voor de post partum doula opleiding en start in juni al!

Schrijf je in

Opleidingen

Wij bieden op het gebied van doula’s, coaching en ondersteuning een heel scala aan opleidingen en bijscholingen. Van een complete opleiding tot doula tot professionaliseringsdagen om je eigen doulabedrijf stevig neer te zetten.

Onze doula opleidingen hebben o.a. een uitgebreid mentorschap programma en leerlingvolgsysteem. We bieden de meest complete, uitgebreide doula opleiding van Nederland. De (geboorte) doula opleidingen zijn erkend door de Nederlandse beroepsvereniging voor doula’s [NBvD].

Onze In Bloei doula’s bevinden zich na het afstuderen in het werkveld van de geboortezorg. Net zoals in alle takken van de zorg is ook in de geboortezorg multidisciplinaire samenwerking van groot belang om de clienten optimaal te kunnen ondersteunen. De geboortezorg is voortdurend aan verandering onderhevig. We vinden het dan ook erg belangrijk dat wij als doula’s ook blijven ontwikkelen en blijven richten op onze expertise van het bieden van emotionele ondersteuning. Vandaar dat we hier bij In Bloei ook een methodiek voor ontwikkeld hebben, gericht op het verbeteren van de samenwerking met als gezamelijk doel de ervaring van de client voor ogen.

Ook willen wij ons blijven verbinden met onze (oud)studenten en samen deel uitmaken van een fijne, professionele gemeenschap, vandaar dat we ook voor afgestudeerde doula’s cursussen aanbieden. Bekijk hieronder het totale scholingsaanbod en vergeet je niet in te schrijven!

Doula opleiding – klassikaal

Aanvang: september 2021

Wij bieden in 15 lesdagen een heel complete opleiding tot geboorte doula. De opleiding geeft je stevige basiskennis en veel vaardigheden. Er is een uitgekiende balans theorie en praktijk.

Een speciaal groei en bloei-programma voor jou, om jouw speciale vaardigheden en kwaliteiten te ontdekken, te laten groeien en tot bloei te laten komen, is een kenmerkend inderdeel van de opleiding.

We bieden veel persoonlijke begeleiding, onder meer via ons unieke mentorschapsprogramma.

De opleiding bestaat uit 15 lesdagen. Het bedrijfsweekend, dat 2 professionaliseringsdagen bevat, is een integraal onderdeel van de opleiding. Dit weekend bestaat uit twee dagen waarin we bedrijfsvaardigheden uitdiepen, werken aan een ‘ik durf te vragen wat ik waard ben’-mindset, het hebben over inzet van social media en je ondersteunen een vliegende start met je bedrijf te maken.

Lees hier meer

Doula opleiding – online

De volledige geboorte doula opleiding is ook in een gecombineerde online-praktijkdagen variant te volgen! Over een periode van ruim 6 maanden krijg je wekelijks toegang tot een nieuwe online lesmodule. Alle lesstof zoals die bij de klassikale opleiding wordt gegeven vind je terug in een combinatie van 16 online modules, een maandelijkse coach call voor al je vragen en 3 praktijkdagen vol oefenen met communicatie, massage en houdingen. Verder zijn de vereisten voor stages, eindtoetsing en diplomering evenals het mentorschap programma en leerlingvolgsysteem van dezelfde kwaliteit als je bij In Bloei kunt verwachten.

Lees hier meer

Agenda In Bloei: 2020

 • 23 april EHBO voor doula’s
 • 30 april start klassikale opleiding Arnhem
 • 14,15 en 16 mei praktijkdagen online (vol)
 • 29 mei ondersteunen met helende voeding
 • 5 juni Landscape of Loss, omgaan met verlies
 • 14 juni start post partum doula opleiding
 • 25 juni Basis workshop Borstvoeding
 • 25 juni Borstvoeding en ondersteunen bij problemen (advanced)
 • 5 juli start online doula opleiding
 • 10 september start klassikale opleiding Rotterdam
 • 12 en 13 november Van Passie naar Professie -Biz dagen

Vervolgopleidingen

Wil je jouw doulapraktijk wat meer body geven? Wil je nog meer ondersteuning kunnen geven in de periode na de geboorte, of als er complicaties ontstaan waardoor deze vreugdevolle gebeurtenis van het nieuwe leven ineens een rouwrandje krijgt of volledig omslaat?

We bieden een post partum doula opleiding aan. Voor als je het dienstenpakket van je doula praktijk uit wil breiden. Of natuurlijk als je wel iets wil met die passie om te ondersteunen rondom de geboorte wil doen, maar het leven op wacht niet bij jou of je huidige werk/gezinsleven past.
En de rouw- en verlies doulaopleiding is een specialisatie en verdieping voor iedere doula die meer support wil kunnen bieden wanneer clienten slecht nieuws te verwerken krijgen.

Post partum doula

De opleiding tot post partum doula is een volwaardige beroepsopleiding tot post partum doula. Je hoeft hiervoor geen geboorte doula te zijn. De opleiding is gericht op het ondersteunen van ouders in de tijd na de geboorte. De geboorte van een kind is een life changing event, waar ineens alles draait om de wensen van een baby die zichzelf nog niet kan uitdrukken en waar behoeftes soms een raadsel zijn. Dit geeft druk op de kersverse ouders in een tijd waar ze ook nog aan het herstellen zijn van de geboorte en een nieuwe balans moeten vinden. Sommige ouders missen direct na het vertrek van kraamzorg (of al direct na de geboorte) een vertrouwd gezicht om hen te helpen de (vaak tegenstrijdige) adviezen te nagiveren. Het ondersteunen van het hechtingsproces en op elkaar afstemmen, opbouwen van zelfvertrouwen als ouders en het durven eigen keuzes te maken is waar de post partum doula voor wordt opgeleid.

De post partum doula leert:
Oordeelloos aansluiten bij behoeftes en ondersteunen van het vinden wat voor ouders het beste werkt.
Over het hechtingsproces.
Psychosociale problemen herkennen,
Ondersteunen en trouble shooten bij (borst)voeding
Veilig samen slapen en andere opvoedingsstromingen
Communicatie optimaliseren in het gezin (tussen ouders en middels babytaal en babygebaren)
Hoe te ondersteunen bij ouders met prematuur geboren kindjes of kinderen die een lang ziekenhuis verblijf hebben gehad.
Ontwikkelingsmijlpalen versus persoonlijke ontwikkeling van de baby.

De lessen zijn een combinatie van online modules door diverse disciplines van kraamverzorgende tot fysiotherapeut en van drie lesdagen. Deze lesdagen worden gegeven door ervaren docenten die midden in het werkveld staan.

Heb je interesse in de Vervolgopleiding – Post partum doula? Download hier de brochure

Rouw en verlies doula

Soms krijg je al doula te maken met verdrietig nieuws. Clienten hebben een kindje verloren, er is een ziekte gevonden die niet met het leven verenigbaar is. Of er spelen andere zaken die het geluk en de gewenste uitkomst van de zwangerschap overschaduwen. Ook dan, zeker dan! verdienen ouders emotionele ondersteuning om te leven met/na verlies.
Als doula kan je de ouders hier de oh zo nodige ondersteuning bieden, Ook door het taboe te doorbreken en te praten over de pijn en de liefde die ineens nergens meer heen lijkt te kunnen.

Middels gesprek, rituelen en vooral het ‘er zijn’ wat doula’s als geen ander kunnen, leer je ouders te ondersteunen.

De opleiding bestaat uit een combinatie van online modules, drie lesdagen en je persoonlijke dagboek, waarin je eigen emoties de ruimte krijgen. Ook krijg je ondersteuning vanuit een mentor.

Heb je interesse in de Vervolgopleiding – Rouw-en verlies doula? Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie, we zullen rond september 2021 van start gaan.

Farola_elementen_web-08

Open dag

Kom vrijblijvend kennismaken

Heb je interesse in alles wat er zich rond zwangerschap en geboorte afspeelt? Ben jij een iemand, die aanstaande ouders daarin bij wil staan? Dan is het vak van doula iets voor jou.

Als je wil weten wat het vak van doula inhoudt, als je er (wellicht) in geinteresseerd bent om zelf doula te worden, kom dan naar onze open (mid)dag. Ontdek wat een doula is en doet, en hoe je doula kunt worden. En ontdek dan wat In Bloei jou te bieden heeft.

Als je meer informatie wil, en wil kennismaken met Farola en andere docenten, schrijf je dan -kosteloos- in voor één van onze open dagen.

Schrijf je in

Praktische informatie

Open dagen

Regelmatig is er een open (mid)dag. Geef je via het inschrijfformulier op voor de open dag van je keuze. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We zien je dan graag op die dag op onze opleidingslocatie, Dillenburgstraat 11b, Rotterdam. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, dan waarderen we een afmelding op info@doulaopleidinginbloei.nl of een telefoontje naar 06 14 19 76 20.

Eerstvolgende open dag is op 8 januari van 17.00 – 19. 00 uur.

Kosten

Een overzicht van de kosten en de betalings- en annuleringsvoorwaarden vind je hier.