Studenten aan het woord

Sinds de oprichting van Doula-opleiding In Bloei in 2016, hebben vele doula’s de opleiding met een gecertificeerd diploma afgerond. Hier enkele van hun bevindingen:

De lesonderwerpen waren uitgebreid en uitgediept, met ondersteuning van veel praktijk verhalen en ruimte voor eigen ervaring en inbreng. Heel fijn!

geboortejaxx_doulafarola-

Goede, mooie opleiding met een afwisselend lesprogramma, veel bruikbare informatie, docenten die vanaf het begin veiligheid in de groep creeeren en aandacht hebben voor zelfreflectie en persoonlijke groei.
– Debbie

2017-10-07-In-Bloei-lesdag-3-4-16_edit

Een gedegen opleiding, gegeven door vrouwen met hart voor hun vak!! Ik heb er veel van geleerd en de geboortezorg heeft er voor mij nog meer verdieping door gekregen. Ik heb deze opleiding met veel plezier gevolgd en ik ben er trots op dat ik mezelf een In Bloei Doula mag noemen. Bedankt In Bloei team!!!
– Ria

De opleiding is diepgaander dan verwacht en er is ruimte voor het proces wat je doormaakt.

2017-10-07-In-Bloei-lesdag-3-4-24-400x516

Ik heb me helemaal welkom en op mijn plek gevoeld tijdens de opleiding. Ondanks mijn verloskundige verleden heb ik veel van hen geleerd. Farola en Sophie zijn in staat geweest een een opleidingsmodel te creëeren waar een ieder haar eigen ontwikkeling als doula kan vormgeven. Maar dat is natuurlijk ook de kracht van een doula: een zodanige omgeving creëren, zodat de ander in haar kracht kan komen te staan. Dat wens ik ook iedere zwangere toe, zodat elk kind een warm welkom mag ervaren in deze wereld.
– Elske

2017-10-07-In-Bloei-lesdag-3-4-22

Vorig jaar ben ik begonnen aan de online opleiding bij In Bloei. De opleiding is goed in elkaar gezet. Door de audio’s, video’s en beeldende uitleg voelt het toch helemaal alsof je echt bij een les aanwezig bent. Ook zijn we echt verbonden als groep en bekrachtigen we elkaar positief in wat we laten zien van onszelf. Je bent ongeveer 30 min per week bezig met de lesstof van de online modules. Daarbij komt dan nog het lezen van de boeken en je huiswerk opdrachten. Het is dus prima te combineren met een baan en een gezin.
– Selina

Wat een fijne combi twee zulke verschillende docenten. Het is mooi om te zien dat Farola en Sophie allebei net weer een ander soort doula zijn en dingen anders doen, maar toch allebei succesvol zijn. Dit heeft mij echt de ruimte gegeven uit te zoeken wat bij me past en wat niet en wat voor soort doula ik zelf wil zijn.

2017-10-07-In-Bloei-lesdag-3-4-15-400x516

Ik ben ruim vier weken geleden met veel plezier begonnen aan de online opleiding en ik kijk elke maandag uit naar de nieuwe lesstof. De lesonderdelen zijn heel afwisselend. Zo zijn er filmpjes, gesproken tekst, reader teksten en online oefeningen. Een opdracht was: ‘maak een introductiefilmpje van jezelf’ , waardoor je kennis maakt met je medecursisten. Je krijgt ook meteen een stagebegeleider/mentor toegewezen, en ik heb nu al de tools gekregen om met stages te kunnen beginnen. De eerste staat al gepland voor september; dit wordt echt een vuurdoop. Zal ik daarna nog steeds doula willen zijn?
– Jorinde

geboortejaxx_doulafarola-9034

De docenten zijn erg bevlogen en hebben zelf jarenlang ervaring als doula. Daardoor hebben ze veel te delen en te bieden. De opleiding is regelmatig met een lach en een traan; er zijn grappige momenten en momenten dat er veel compassie is voor elkaar. Wat ik ook bijzonder fijn vind, is dat je een persoonlijke mentor toebedeeld krijgt. En dat er een naslagwerk is van alles wat we geleerd hebben. Mijn advies: niet nadenken welke opleiding, maar gewoon doen, bij IN BLOEI en GROEI!
– Anita

Terug naar het totale opleidingsaanbod

Benieuwd naar de opleidingen?

Lees hier meer!