Online doula opleiding van februari 2024

Schrijf je in

Agenda In Bloei

2024

Schrijf je in

Agenda-vervolg

  • 26 aug Start geboorte doula opleiding online (10.00 uur)
  • 10 september Open avond via zoom (20.00 uur – voor opleiding tot geboorte doula)
  • 12, 13,14 september Praktijkdagen postpartum opleiding (09.30-16.30 uur)
  • 20 september Specialisatiescholing Zelfzorg (9.00-14.30 uur)
  • 11 en 12 oktober Start klassikale doula opleiding  (09.30-16.30 uur, plus  8&9 nov, 13 dec, 10&11 jan, 7&8 febr, 14&15 mrt, 11&12 apr, 23&24 mei)
  • 29 november Specialisatiescholing Psychiatrie en zwangerschap (9.00-12.30 uur)
  • 14 december Diplomauitreiking  (14.00-15.30 uur)

In Bloei Specialisatiecursussen

Ervaren doula’s die hun vakkennis verder willen verbreden of verdiepen, kunnen bij In Bloei terecht voor specialisatiecursussen. Daarnaast bieden we een specifieke ondernemersmodule waarin startende doula’s leren hoe ze hun eigen doulapraktijk stevig neer kunnen zetten.

Doula’s zijn experts zijn op het gebied van emotionele ondersteuning en coaching én van praktische en fysieke ondersteuning. Dit zijn dan ook de gebieden waar de In Bloei specialisatiecursussen zich voornamelijk op richten. Onderwerpen die je kunt verwachten zijn: ondernemerschap voor doula’s, traumapreventie, coaching technieken, borstvoedingsondersteuning, ondersteuning bij intimiteit voor, tijdens en na de geboorte, zelfzorg, geboortecursus schrijven en EHBO voor doula’s. Bovenaan lees je onze agenda en alle geplande bijscholingen en workshops.

Schrijf je in

EHBO voor Doula's

Elk jaar biedt In Bloei een cursus EHBO voor doula’s aan.

Want wat als het ineens sneller gaat en het kindje wordt geboren voordat de verloskundige weer terug is? Als kraamzorg niet op tijd is en er iets aan de hand is met de barende vrouw? Of als je in je postpartum-dienst zorg draagt voor de baby en die zich verslikt? In deze bijscholing – mét geldige EHBO-certificering en reanimatie voor volwassene en kind – leer je hoe je als doula echt op alles voorbereid bent.

Voor PP studenten is het verplicht voor diplomering een EHBO diploma te hebben.

EHBO voor doula’s is een praktische, hands-on leerdag, aangeboden door één van de geweldige verloskundigen van het Birth in Holland team. EHBO voor doula’s wordt gegeven van 09.30 – 16.30 uur, op de leslocatie Buitenhofdreef 270 in Delft.

De datum voor de volgende cursusdag (2025) volgt nog, houd onze agenda in de gaten!

Ondersteunen bij borstvoeding - 5 juli 2024

Deze workshop bestaat uit twee delen.
In de ochtend leer je alles wat je wilt weten over het ondersteunen van een pas bevallen vrouw bij het voor de eerste keer aanleggen van haar baby. hoe werkt het in het lijf, wanneer komt de melk etc. Je krijgt veel praktische toelichtingen en tips, die direct toepasbaar zijn.

In de middag gaat Teddy in op; wat als het allemaal niet vanzelf gaat? Als je cliënt wil afbouwen met borstvoeding? Ze in de nacht appt omdat haar borst een warme plek heeft? Wat zijn gewone borstvoedingsuitdagingen die veel cliënten tegenkomen en wat zijn alarmsignalen die je moet herkennen? We leren je troubleshooten en ondersteunen, juist als je cliënten uitdagingen tegenkomen bij het geven van borstvoeding.

Deze workshop wordt gegeven door lactatiekundige Teddy Roorda (Erasmus MC) met jarenlange ervaring als doula.

Kosten: Zie inschrijfformulier

Trauma informed care

Cliënten met extra emotionele uitdagingen, zoals eerder opgelopen trauma, PTSS, seksueel misbruik of een nare vorige beval-ervaring. Er zijn zo veel mensen/vrouwen die een meer bewuste, met trauma rekening houdende aanpak nodig hebben dan reguliere zorg hen veelal biedt. Van aanraken zonder toestemming, tot na die geboorte nooit meer iets terughoren van cliënten.

Leer hoe je jouw Doulacliënten bedding kan bieden, het gesprek met zorgverleners kan ondersteunen en echt rekening kan houden met hun achtergrond en behoeftes.

Volgende workshop 2024

Schrijf je in

Opleiding tot Postpartum doula en babyverzorgingsspecialist

De Doula is het meest bekend van de werkzaamheden als geboortedoula, geboortecoach.

Maar wist jij dat er ook een postpartum-doula en baby verzorgingsspecialist bestaat?
Deze biedt support in de periode vanaf de geboorte totdat het kindje 1 jaar wordt.
Hoe zou jij het vinden om kersverse ouders te ondersteunen? Om een rustpunt te zijn, die níet de honderdste ‘je moet-adviezen’ brengt, maar die met ouders stilstaat bij waar zíj behoefte aan hebben? En wat bij hén past?
Iemand die onvoorwaardelijke ondersteuning biedt en echt naar hen luistert.

Die hen helpt om als kersverse ouder zelfvertrouwen op te bouwen.

Hier lees je meer over deze opleiding.

Specialisatie opleiding: Rouw en verliesdoula

Start opleiding 23 febr. 2024

Soms krijg je als doula te maken met verdrietig nieuws. Cliënten hebben een kindje verloren, er is een ziekte gevonden die niet met het leven verenigbaar is, of er spelen andere zaken die het geluk en de gewenste uitkomst van de zwangerschap overschaduwen. Zeker dán verdienen ouders emotionele ondersteuning om te kunnen leven met verlies.

Als rouw-en-verliesdoula kun je de ouders hierbij helpen. Je leert het taboe te doorbreken en te praten over de pijn en de liefde die ineens nergens meer heen lijken te kunnen. Je ondersteunt ouders ‘er te zijn’ en kunt rituelen voorstellen die helpen in het rouwproces.

De rouw-en-verliesdoula is een specialisatie van de geboortedoula. Je dient dus al doula te zijn om deze opleiding te kunnen volgen. De opleiding bestaat uit een combinatie van online modules, twee lesdagen en een persoonlijk dagboek, waarin je eigen emoties de ruimte krijgen. Ook krijg je ondersteuning van een mentor. Reken op een studiebelasting van zo’n 20 à 24 uur per maand.

Deze opleiding start op 23 febr. 2024. De (verplichte) praktijkdagen zijn op 28 en 29 juni 2024.

Uitgebreide informatie over deze opleiding: klik hier

Benieuwd naar de opleidingen en vervolgopleidingen?

Ondernemerschap voor doula’s - van passie naar professie: wordt in 2024 weer aangeboden op 14 en 15 juni

Zodra je dat doula-diploma op zak hebt, wil je de volgende stap maken. In de tweedaagse specialisatiecursus Ondernemerschap voor doula’s krijg je alle tools die je nodig hebt om jouw praktijk stevig neer te zetten.

Samen gaan we de uitdaging van het ondernemerschap echt aan. Een weekend lang werken aan je ondernemersskills. We kijken hoe je de balans kunt vinden tussen thuis en werk, tussen zorgen voor je cliënten en een ondernemen. Hoe je kansen kan leren zien en pakken. Hoe je voelt dat je dat je wat te brengen hebt en gezien mag worden? Hoe maak je gebruik van social media? Je leert werken aan je eigen mindset, zodat jij straks ook beloning naar waarde durft te vragen. Zo maak je de overstap naar een succesvolle praktijk die niet alleen anderen dient, maar ook brood op de plank brengt voor je eigen huishouden.

Deze opleiding is toegankelijk voor alle doula’s en voor doula’s in opleiding.

Ondernemerschap voor doula’s wordt een geweldig event waar passie en professie samenkomen en je de flow vindt om je praktijk een vliegende start te geven. Zo helpen we je je prachtige passie voor geboorte om te zetten in een bloeiend beroep dat de rekeningen betaalt. Zien we je op de eerstvolgende dagen?!

Studenten die de opleiding starten, hebben de kans om direct bij inschrijving tegen gereduceerd tarief de specialisatiecursus Ondernemerschap voor doula’s bij te kopen.

Geboortecursus Schrijven: online module

Wil jij je cliënten een complete en passende zwangerschapscursus bieden? Wil jij nét dat extra aanbod hebben waarmee je de aanstaande ouders kunt voorbereiden? En waarmee je zelf weer mogelijke doulacliënten ontmoet?

Schrijf je dan in voor de online module Geboortecursus schrijven en leer hoe je in eigen stijl een cursus opzet, die bij jouw cliënten past.

Schrijf je in
Farola_elementen_web-08
Open dagen

Kom vrijblijvend kennismaken

Heb je interesse in alles wat er zich rond zwangerschap en geboorte afspeelt? Ben jij gepassioneerd en wil je aanstaande ouders in deze tijd bijstaan? Dan is het vak doula iets voor jou.

Als je wil weten wat het vak doula inhoudt? Op de open dag voor onze opleiding kan je de sfeer proeven en onderzoeken of je er in geïnteresseerd bent om zelf doula te worden. Kom naar onze open (mid)dag en ontdek wat de rol van een doula is en hoe je zelf doula kunt worden. En ontdek dan wat In Bloei jou te bieden heeft.

Als je meer informatie wil, en wil kennismaken met Farola en andere docenten, schrijf je dan -kosteloos- in voor één van onze open dagen.

Deze informatie bijeenkomsten worden regelmatig op een middag of avond gehouden. Geef je via het inschrijfformulier op voor de open dag van je keuze. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We doen deze informatiebijeenkomsten online via Zoom.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, dan waarderen we een afmelding op info@doulaopleidinginbloei.nl of een telefoontje naar 06 14 19 76 20.

Praktische informatie

Kosten

Een overzicht van de kosten en de betalings- en annuleringsvoorwaarden vind je hier.