Schrijf je nu in voor de online doula opleiding en start al in februari '23!

Schrijf je in

Agenda In Bloei

 • 25 november Basis workshop Borstvoeding -ochtend
 • 25 november Borstvoeding en ondersteunen bij problemen (advanced) -middag
 • 25 november Open avond voor belangstellenden voor de opleidingen tot geboorte-doula. 20.00u online via Zoom
 • 12 januari 2023 Open avond voor belangstellenden opleiding geboorte-doula -20.00u online via Zoom
 • 17 januari EHBO voor geboorte/postpartum-doula’s en kraamverzorgenden
 • 11 februari Landscape of Loss, specialisatiescholing rouw-en verlies
 • 20 februari Start online opleiding tot doula
 • 13 maart Start verkorte Postpartum-doula en babyverzorgingsspecialist opleiding (alleen voor In Bloei Alumni en – studenten) met praktijkdagen op 21 & 22 april
 • 18 maart Startdag specialisatie opleiding Rouw-en-verliesdoula
 • 20 maart Start online lessen specialisatie opleiding Rouw-en-verliesdoula
 • 21 & 22 april Praktijkdagen verkorte opleiding Postpartum-doula en babyverzorgingsspecialist
 • 2 & 3 juni Praktijkdagen Rouw-en-verliesdoula
 • 9 & 10 juni Ondernemerscursus ‘Van passie naar professie’
 • 26 juni Postpartum-doula en Babyverzorgingsspecialist opleiding
 • 30 juni Ondersteunen bij Borstvoeding
 • 14 augustus Start online opleiding tot doula
 • 7, 8 en 9 september Praktijkdagen volledige opleiding Postpartum-doula en babyverzorgingsspecialist
 • 6 oktober 2023 start Doula opleiding klassikaal (6 & 7 okt, 3 & 4 nov, 8 dec, 5 & 6 jan, 9 & 10 febr, 22 &23 maart, 12 & 13 april)
Schrijf je in

In Bloei Specialisatiecursussen

Ervaren doula’s die hun vakkennis verder willen verbreden of verdiepen, kunnen bij In Bloei terecht voor specialisatiecursussen. Daarnaast bieden we een specifieke ondernemersmodule waarin startende doula’s leren hoe ze hun eigen doulapraktijk stevig neer kunnen zetten.

Doula’s zijn experts zijn op het gebied van emotionele ondersteuning en coaching én van praktische en fysieke ondersteuning. Dit zijn dan ook de gebieden waar de In Bloei specialisatiecursussen zich voornamelijk op richten. Onderwerpen die je kunt verwachten zijn: ondernemerschap voor doula’s, (rebozo)massage, traumapreventie, coaching technieken, postpartum-ondersteuning, borstvoedingsondersteuning, geboortecursus schrijven en EHBO voor doula’s. Onderaan lees je onze agenda en alle geplande bijscholingen en workshops.

Schrijf je in

Coachingsvaardigheden en emotioneel ondersteunen 21 januari 2021

In de verloskunde wordt een zwangere soms doorverwezen naar de tweede lijn, wegens fysieke omstandigheden. Als doula’s worden we ook wel ingezet, als cliënten dan op emotioneel gebied extra ondersteuning kunnen gebruiken, vanwege trauma’s, angsten of onderliggende emotionele omstandigheden.

In deze workshop komt de theorie van een aantal coachingstechnieken samen met een stappenplan dat je bij elke begeleiding in kan zetten. Via een tool, leer je systematisch in beeld te brengen wat de primaire emotionele ondersteuningsvraag van je cliënten is. Ook leer je herkennen welke interne hulpmiddelen ze al hebben en hoe ze deze in kunnen zetten voor een positieve geboorte-ervaring. Ten slotte leer je welke communicatiemiddelen je in kunt zetten, om te zorgen dat de zorgverleners ook die ondersteuning bieden, die je cliënten echt nodig hebben.

Let op, deze specialisatie wordt momenteel alleen gegeven aan In Bloei alumni. Kosten €160,-

Ondersteunen bij borstvoeding - basis: 25 november 2022

In deze workshop leer je alles wat je wilt weten over het ondersteunen van een pas bevallen vrouw bij het voor de eerste keer aanleggen van haar baby. Je krijgt veel praktische toelichtingen en tips, die direct toepasbaar zijn.

De workshop Ondersteunen bij borstvoeding wordt gegeven door lactatiekundige Teddy Roorda (Erasmus MC), met jarenlange ervaring als doula.

Kosten: € 80,-
In Bloei doula’s en NBvD-leden €72,-
Studenten van In Bloei €68,-

Ondersteunen bij borstvoeding – verdieping: 25 november 2022

Wat als het allemaal niet vanzelf gaat? Als je cliënt wil afbouwen met borstvoeding? Ze in de nacht appt omdat haar borst een warme plek heeft? Wat zijn gewone borstvoedingsuitdagingen die veel cliënten tegenkomen en wat zijn alarmsignalen die je moet herkennen? We leren je troubleshooten en ondersteunen, juist als je cliënten uitdagingen tegenkomen bij het geven van borstvoeding.

Deze workshop wordt gegeven door lactatiekundige Teddy Roorda (Erasmus MC) met jarenlange ervaring als doula.

Voor deelname aan deze scholing dien je de basiscursus te hebben gevolgd.
Deelname aan deze scholing is €80, – of €150,- voor de hele scholingsdag borstvoeding (lunch is niet inbegrepen).

In Bloei doula’s en NBvD-leden €72,-
Studenten van In Bloei €68,-

Geboortecursus Schrijven: online module

Wil jij je cliënten een complete en passende zwangerschapscursus bieden? Wil jij nét dat extra aanbod hebben waarmee je de aanstaande ouders kunt voorbereiden? En waarmee je zelf weer mogelijke doulacliënten ontmoet?

Schrijf je dan in voor de online module Geboortecursus schrijven en leer hoe je in eigen stijl een cursus opzet, die bij jouw cliënten past.

Ondernemerschap voor doula’s - van passie naar professie: 11 en 12 november 2022

Zodra je dat doula-diploma op zak hebt, wil je de volgende stap maken. In de tweedaagse specialisatiecursus Ondernemerschap voor doula’s krijg je alle tools die je nodig hebt om jouw praktijk stevig neer te zetten.

Samen gaan we de uitdaging van het ondernemerschap echt aan. Een weekend lang werken aan je ondernemersskills. We kijken hoe je de balans kunt vinden tussen thuis en werk, tussen zorgen voor je cliënten en een ondernemen. Hoe je kansen kan leren zien en pakken. Hoe je voelt dat je dat je wat te brengen hebt en gezien mag worden? Hoe maak je gebruik van social media? Je leert werken aan je eigen mindset, zodat jij straks ook beloning naar waarde durft te vragen. Zo maak je de overstap naar een succesvolle praktijk die niet alleen anderen dient, maar ook brood op de plank brengt voor je eigen huishouden.

Ondernemerschap voor doula’s wordt een geweldig event waar passie en professie samenkomen en je de flow vindt om je praktijk een vliegende start te geven. Zo helpen we je je prachtige passie voor geboorte om te zetten in een bloeiend beroep dat de rekeningen betaalt. Zien we je op de eerstvolgende dagen?!

Studenten die de opleiding starten, hebben de kans om direct bij inschrijving tegen gereduceerd tarief de specialisatiecursus Ondernemerschap voor doula’s bij te kopen.

Postpartum opleiding -verkorte online opleiding voor In Bloeiers. Start 13 maar 2023, met 2 praktijkdagen op 22 en 23 april 2022

Als doula zijn we in een bijzondere tijd in het leven van cliënten aanwezig.
In de geboortedoula-opleiding krijg je de basis van emotionele ondersteuning, ook die van vlak na de geboorte. Je leert welke hormonen meespelen en waar cliënten in de eerste weken na de geboorte zoal mee kunnen zitten.

Sommige cliënten hebben echter veel vragen of hebben behoefte aan extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld cliënten, die geen kraamzorg hebben gehad, omdat hun kindje langer in het ziekenhuis heeft gelegen. Of die – nadat kraamzorg weg is – graag wat extra ondersteuning hebben bij de zorg voor hun tweeling. Ook kan het voorkomen dat één van de ouders te maken heeft met een postpartum-depressie en dat ze extra support in huis nodig hebben.

In deze cursus bieden we je de basics van postpartum-ondersteuning, zodat je elke ouder die in deze tijd extra doula-ondersteuning kan gebruiken nóg beter kunt ondersteunen, zowel praktisch als emotioneel.

Ook kijken we naar hoe je jouw postpartum-aanbod kunt opbouwen vanuit de kennis en ervaring die je nu al hebt.

De verkorte opleiding tot Postpartum doula en babyverzorgingsspecialist is bedoeld voor In Bloei-afgestudeerde geboortedoula’s en In Bloei studenten. De opleiding start op 13 maart 2023. Deze opleiding zal deels worden aangeboden middels een online modules/lessen, en deels in de vorm van van 2 verplichte, klassikale praktijkdagen op 21 en 22 april 2023.
Verder wordt er stagebegeleiding aangeboden.

Kosten: €850,-

In het najaar van 2023 zal de Postpartum doula opleiding ook weer aangeboden worden voor  niet-geboortedoula’s (en niet-In Bloei-geboortedoula’s). Deze opleiding zal bestaan uit ca. 23 online modules/lessen, 2 praktijkdagen en stagebegeleiding.

Schrijf je in

EHBO voor Doula's 17 januari 2023

Wat als het ineens sneller gaat en het kindje wordt geboren voordat de verloskundige weer terug is? Als kraamzorg niet op tijd is en er iets aan de hand is met de barende vrouw? Of als je in je postpartum-dienst zorg draagt voor de baby en die zich verslikt? In deze bijscholing – mét geldige EHBO-certificering en reanimatie voor volwassene en kind – leer je hoe je als doula echt op alles voorbereid bent.

EHBO voor doula’s is een praktische, hands-on leerdag, aangeboden door een van de geweldige verloskundigen van het Birth in Holland team. EHBO voor doula’s wordt gegeven van 09.30 – 16.30 uur, op de leslocatie Buitenhofdreef 270 in Delft.

Schrijf je in
Farola_elementen_web-08

Open dag

Kom vrijblijvend kennismaken

Heb je interesse in alles wat er zich rond zwangerschap en geboorte afspeelt? Ben jij gepassioneerd en wil je aanstaande ouders in deze tijd bijstaan? Dan is het vak doula iets voor jou.

Als je wil weten wat het vak doula inhoudt? Op de open dag voor onze opleiding kan je de sfeer proeven en onderzoeken of je er in geïnteresseerd bent om zelf doula te worden. Kom naar onze open (mid)dag en ontdek wat de rol van een doula is en hoe je zelf doula kunt worden. En ontdek dan wat In Bloei jou te bieden heeft.

Als je meer informatie wil, en wil kennismaken met Farola en andere docenten, schrijf je dan -kosteloos- in voor één van onze open dagen.

Schrijf je in

Praktische informatie

Open dagen

Regelmatig is er een open (mid)dag. Geef je via het inschrijfformulier op voor de open dag van je keuze. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We zien je dan graag op die dag op onze opleidingslocatie, Dillenburgstraat 11b, Rotterdam. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, dan waarderen we een afmelding op info@doulaopleidinginbloei.nl of een telefoontje naar 06 14 19 76 20.

Kosten

Een overzicht van de kosten en de betalings- en annuleringsvoorwaarden vind je hier.